Gradinita Piticot isi doreste sa le dea copiilor nu doar prilejul de a-si dezvolta intelectul, ci si de a-si a-si da frau liber creativitatii, de a –si descoperi inclinatiile si pasiunile,sa incerce cat mai multe tipuri de activitati si in acest proces sa descopere cine sunt si ce le place sa faca. Este bine stiut faptul ca activitatile optionale intregesc educaţia copilului. Alături de programul variat si atrăgător desfăşurat de educatoare, Gradinita Piticot oferă şi o paletă diversificată, bogata si atractiva de activităţi opţionale,reflectand nu numai preferintele copiilor,ci si sugestiile parintilor. Acestea sunt desfăşurate de profesori de specialitate cu o bogată experienţă în munca cu preşcolarii si vizează descoperirea şi exersarea abilităţilor practice şi a înclinaţiilor artistice care să permită orientarea din timp spre domeniile care pot valorifica potenţialul copilului: însuşirea limbilor străine, dansul, muzica, pictura, activităţi sportive etc. Pachetul complex de discipline optionale „cluburi si ateliere" organizate de profesori specializati va asigura o formare completa a copiilor si permite o mai buna adaptare la realitatile cotidiene.

Cluburile sunt organizate in 3 categorii:activitati1
  • comunicare - studiul intensiv al limbii engleze;
  • artistice - muzica,dans,pictura;
  • sportive - karate.

Prin aceste activitati incercam sa satisfacem nevoia de joc şi mişcare care este una din nevoile fundamentale ale copiilor, mai ales in aceste vremuri in care obezitatea a devenit un flagel, mişcarea efectuată sub forma unor exerciţii fizice de tip sportiv.

Astfel, fiecare copil va putea participa la cel putin un club din fiecare categorie care il intereseaza, ajutandu-l sa –si exploreze latura respectiva: sportiva, creativa, intelectuala, a curiozitatii fata de lumea inconjuratoare si oameni. Limba engleza se studiaza in regim intensiv. Profesorul de limba engleza are un rol la fel de important ca profesorul pentru invatamant primar si prescolar in procesul educational. Importanţa studierii limbii engleze încă de la vârsta preşcolară constituie un avantaj de bază pentru contextul actual socio-politic, bagajul de cunoştinţe asimilat încă de pe acum constituindu-se într-un atuu pentru societatea din viitorul imediat. Important este ca profesorul să inducă preşcolarului plăcerea de a asculta muzicalitatea cuvintelor englezesti şi de a le reproduce corect.

 

 FUNNY ENGLISH

13015 114450195406848 1659316126 nEste o activitate adresata copiilor prescolari, cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani,desfasurata intensiv. Jocul ramane la aceasta grupa de varsta cea mai eficienta metoda de asimilare a limbii engleze. Prin mici scenete de teatru, jocuri de rol cu masti ori marionete, conversatie in situatii reale, jocuri motrice sau cu flashcards, cantece, secvente video, concursuri, proiecte saptamanale sau lunare, limba engleza devine o distractie educativa! Dureaza 1 ora si si are loc in fiecare zi a saptamanii,nuantand procesul instructiv-educativ desfasurat in limba romana.

  • Periodic sunt desfasurate activitati demonstrative la care sunt invitati parintii. De asemenea,toate evenimentele mari din viata copiilor sunt prilej de a le celebra si in limba engleza,toate serbarile(Craciun,8 Martie,sfarsit de an,Halloween)cuprinzand programe artistice in aceasta limba.
  • O serie de materiale moderne, atractive si motivante aduc limba engleza mai aproape de lumea copiilor: Muzzy, Magic English, Play and Say, Patch and Robbie, Welcome, Set Sail, Express Picture Dictionary, etc. acestea fiind doar cateva din titlurile existente in biblioteca noastra de limba engleza. Suntem in permanent contact cu editurile recunoscute international: Macmillan, Oxford, Express Publishing, Fisher, Uniscan, etc. Nu ne sunt straine nici elementele audio-vizuale: ie-Books, site-uri precum cele oferite de British Council, Macmillan, ActivityVillage, etc.

PRIETENII MUZICII

21668 114424652076069 508836113 nMuzica este o arta care are menirea sa incalzeasca sufletele, sa-i faca pe oameni mai buni si mai intelepti. La copii, interesul pentru muzica se manifesta pregnant prin receptare si redare. Pe de alta parte, muzica corespunde nevoii spontane de joc, miscare si relaxare. 

 

 

 

MICUL PICTOR

6-MICUL-PICTOR

Multi copii de varsta prescolara si scolara exprima prin limbajul plastic ceea ce nu pot exprima prin limbaj oral sau scris si asa ei comunica mai usor cu cei din jur. Lucrarile copiilor vor reflecta personalitatea fiecaruia, descoperind lumea asa cum o vad ei si in acest fel incepem sa ii cunoastem si noi mai bine.

 

 

 

 

GRATIE SI ARMONIE

12-GRATIE-SI-ARMONIERăspunsul natural al unui copil este mişcarea, iar mişcarea necesită coordonare, spaţiu şi muzică. Dansul şi muzica sunt cele mai complexe dintre arte. Acestea produc copiilor bucurie, plăcere, deschidere, confort . 

 

 

 

 

 

KARATE PENTRU PRESCOLARI

521337 114427775409090 136098126 nBazat in special pe tehnicile de incalzire din karate traditional si jocuri de miscare, constituie o admirabila modalitate de a-i face pe cei mici sa participe activ la procesul de invatare. Invatarea, in acest domeniu este denumita, in general, invatare motrica si inseamna formarea unor comportamente si capacitati conforme unor solicitari si cerinte, specifice varstei prescolare. 

 

 

 

 

Go to top